Digital signering jämfört med traditionell signering

Digital signering jämfört med traditionell signering

Idag väljer allt fler människor att signera avtal elektroniskt.

Vad är egentligen fördelarna med digital signering jämfört med traditionell hantering av avtal? Det finns många saker som bidrar till en effektivare och säkrare hantering när man väljer att använda sig av digital signering.

Med hjälp utav E-signering frigör man tid så att man har tid över till det som är viktigt för ens verksamhet. Med hjälp av Optisign tar det 8 gånger snabbare att få avslut och avtalen påskrivna då processen är mycket snabbare och enklare jämfört med traditionella metoder.

I och med att man slipper signera avtal via post eller på mejlen är också ett säkrare säkert sätt att hantera avtalen.
Det är mycket större risk att avtalen kommer bort när man skickar avtal med post, det i sin tur kan leda till missade affärer.

Att skicka avtal direkt via e-mail är inte det säkraste alternativet då det finns risk att avtalet hamnar i någon annan mottagares händer eller att det hamnar i ett spamfilter eller i skräpposten. Vem som helst kan skriva under kontraktet utan att du vet vem det är.

Genom att man skickar avtalen och dokumenten digitalt via en signeringsportal är filerna krypterade och du skickar ditt avtal direkt till din avsändare med en betydligt högre säkerhet.
Ingen annan kan komma åt avtalet eller filen som ska signeras. När båda parter signerat har mottagaren en kopia, du som avsändare en kopia och en oberoende kopia lagras i vår serverhall. Det leder till att avtalet inte kan manipuleras i efterhand.